hanna vitikka

Hei, olen Hanna!

Olen oraalimotoriikan, syömisen ja nielemisen asiantuntija sekä Imetystukiterapeutti. Erikoistunut myös vauvojen ja pienten lasten arviointiin, kuntoutukseen ja kehityksen tukemiseen. Olen suorittanut NDT Neurodevelopmental Therapy -koulutuksen Englannissa Bobath Centerissä.

Olen tehnyt suun ja kasvojen alueen ja syömisen kuntoutusta vuodesta 2010 lapsille, nuorille ja aikuisille. Olen ollut perustamassa Lasten terapiakeskus Terapeijan syömisklinikka toimintaa. 

Olen suorittanut arvostetun Amerikkalaisen Oral Placement therapy OPT menetelmän tason 4 Suomessa ja Yhdysvalloissa.  Suomessa on tällä hetkellä kolme tason 4 terapeuttia. 

Valmistuin lymfaterapeutiksi 2010 ja suoritin Psykofyysisen fysioterapian BBAT menetelmän tason III. Psykofyysistä fysioterapiaa käytetään esimerkiksi parantamaan kehon hahmotusta ja kehotietoisuutta. BBAT voidaan käyttää kuntoutusmenetelmänä monissa syömishäiriöissä.

Olen suorittanut arvostetun Debra Beckmanin oraalimotoriikan -koulutuksen Yhdysvalloissa, SOS Sensory Oral Sequental -koulutuksen Englannissa. Olen saanut olla  Amerikkalaisten syömisasiantuntijoiden puheterapeutti Diane Bahrin, puheterapeutti (OPT taso 5) Renee Roy Hillin ja toimintaterapeutti Marsha Dunn Kleinin koulutuksessa ja henkilökohtaisessa ohjauksessa.

Faskia on sidekudosta joka kattaa koko ihmiskehon. Vasta viime vuosina on huomattu miten suuri merkitys sillä on kaikkeen ihmiskehon toimintaan. Faskia eli peitinkalvo vaikuttaa todella paljon myös suun- kielen ja kasvojen alueella, nielemisessä ja syömisessä. Minulla on kansainvälisen Faskiamanipulaatio ® -menetelmän tason II koulutus. 

Kuulun Suomen kielijänne työryhmään ja kansainväliseen nielemisenkunouttamisärjestöön ESSD. 

Luennoin ja koulutan säännöllisesti lääkäreitä, puheterapeutteja, toimintaterapeutteja, fysioterapeutteja ja muita alan ammattilaisia. 

MUUT KÄYTTÄMÄNI HOITOMENETELMÄT JOIHIN OLEN SAANUT KOULUTUKSEN :

  • Lämpöhoidot, pinta- ja syvälämpö, kylmähoidot
  • Mekaaniset hoidot, hieronta ja faskiarelease ja mobilisointi
  • Sähköhoidot ; TENS, mikrovirta, interferenssi  ja Vital Stimm
  • Vibra hoidot: Suun ja kasvojen alueen vibrat, Z-vibe ym.
  • Inhalaatiohoidot: Hengitysterapia
eija helminen

Hei olen Eija

Olen tehnyt suun ja kasvojen alueen ja syömisen kuntoutusta yli 30 vuotta lapsille, nuorille ja aikuisille.

Tällä hetkellä olen eläkkeellä mutta teen edelleen valikoidusti koulutusta, verkkokursseja ja ohjaan vaikeita syömisongelmia hoitavia terapeutteja ja teen työnohjausta. En vastaanota itse asiakkaita.

Olen kouluttautunut oraalialueella erittäin pitkälle ja monipuolisesti.
Olen suorittanut arvostetun Amerikkalaisen Oral Placement therapy OPT menetelmän tason 4.
Vain kaksi fysioterapeuttia maailmassa on suorittanut tason 4.

Olen käynyt Castillo Morales orofakiaalisen regulaatioterapian pitkän kurssin, joka oli pitkään ainoa koulutus Suomessa, jolla pystyi erikoistumaan suun, kasvojen alueen ja syömisen kuntoutukseen. Olen myös suorittanut arvostetun Debra Beckmanin oraalimotoriikan -koulutuksen yhdysvalloissa, SOS Sensory Oral Sequental -koulutuksen Englannissa. Olen ollut ollut Amerikkalaisten syömisasiantuntijoiden puheterapeutti Diane Bahrin, puheterapeutti (OPT taso 5) Renee Roy Hillin ja toimintaterapeutti Marsha Dunn Kleinin koulutuksessa ja henkilökohtaisessa ohjauksessa.

Faskia on sidekudosta joka kattaa koko ihmiskehon. Vasta viime vuosina on huomattu miten suuri merkitys sillä on kaikkeen ihmiskehon toimintaan. Faskia eli peitinkalvo vaikuttaa todella paljon myös suun ja kasvojen alueella, nielemisessä ja syömisessä. Olen kansainvälisen Faskiamanupulaatio ® -menetelmän tason II terapeutti. Olen kansainvälisen nielemisjärjestön jäsen. Olen kehittänyt yhdessä Hanna Vitikan kanssa viisiportaisen TeraPanda ® kielen voimaharjoittelu ohjelman ja viisiportaisen Terapeijan kielijänteen kuntoutusohjelman.

Koulutan lääkäreitä, puheterapeutteja, toimintaterapeutteja, fysioterapeutteja ja muita alan ammattilaisia.

SUUN JA KASVOJEN ALUEEN SEKÄ SYÖMISEN JA NIELEMISEN KUNTOUTUKSEEN SOVELTUVAT KOULUTUKSENI: