Etäfysioterapia

Olen tehnyt etävastaanottoja vuodesta 2017 lähtien. Etävastaanotossa keskustelet suojatun videoyhteyden kautta fysioterapeuttisi kanssa, joka antaa sinulle yksilöllisen ohjeistuksen tilanteeseesi. Minä annan reaaliaikaista kuntoutusta verkossa. Käytän verkon yli tehtäviä kuvapuheluja esimerkiksi kielijänne leikkauksen jälkihoidon antamisessa ja ohjaamisessa. Kokemukset etäterapiana annetusta fysioterapiasta ovat tutkitusti hyviä.

ETÄVASTAANOTTO

Aluksi kartoitamme tilanteesi haastattelun avulla. Haastattelun ja aktiivisten liiketestien perusteella suunnittelemme tilanteeseesi soveltuvan toimenpiteen/toimenpiteet. Toimenpide voi pitää sisällään ohjeita oireen hoitoon, neuvoja ja harjoitteita liikemallin muutokseen tai fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen.

AJANVARAUS

  • varaa aika etävastaanotolle verkkoajanvarauksestamme kautta (Etäfysioterapia ensimmäinen käynti tai Etäfysioterapia)
  • kun vastaanottosi aika koittaa, varaa riittävästi aikaa valmisteluihin kuten kuvan ja äänen testaukseen! Muista ladata ilmainen Zoom ohjelma sille laitteelle jolla haluat liittyä etävastaanottoon
  • klikkaa sähköpostiin tullutta linkkiä
  • syötä kirjautumisessa nimesi ja sähköpostissa ollut salasana
  • terapeuttisi avaa yhteyden kun ajanvarausaikasi alkaa

Palvelu toimii Zoom ohjelman avulla joka sinun tulee ladata mobiiliin tai tietokoneellesi. Ohjelma on sinulle ilmainen. Ohjelma toimii kaikissa tietokoneissa ja tableteissa.

Henkilökohtaiset tietosi ovat turvassa, palvelussa käytetään aina salattua yhteyttä.

MITÄ HYÖTYÄ VERKOSSA TAPAHTUVASTA KUNTOUTUKSESTA ON SINULLE?

  1.  Verkkokuntoutus on ajasta ja paikasta riippumatonta. Sitä voidaan tehdä missä vaan joko yksilöille tai ryhmille
  2. Verkkokuntoutuksen vahvuuksia ovat yhteydenpidon ja tiedottamisen helppous sekä kuntoutusprosessin seuraamisen helppous.
  3.  Kuntoutustapahtuma (etäkuntoutus eli etäfysioterapia) tai osa siitä voidaan nauhoittaa ja kuntoutuja saa sen käyttöönsä kertausta ja omatoimista harjoittelua varten.

4. Palvelujen tuottaminen sinne missä niitä ei ole saatavilla on yksi verkkoterapian tärkeimmistä vahvuuksista. Esimerkiksi syömisterapiaa ja kireän kielijänteen osaamista ei ole saatavana kaikkialla. Haluamasi alan paras erikoisasiantuntija on aina käytössäsi.

5. Kun asiakkaan ei tarvitse lähteä kuntoutukseen kotoaan mahdollistaa se tiiviimmän kuntoutusjakson.

6. Verkkokuntoutus on sinulle helppoa ja kätevää. Se säästää aikaa ja rahaa ja on tehokasta.

MITÄ KELA SANOO VERKKOKUNTOUTUKSESTA

Kelan avo- ja laitosmuotoisen kuntoutuksen standardin yleisessä osassa (12.12.2011 päivitetty versio) verkkokuntoutuksen käsite on määritelty seuraavasti:

Verkkokuntoutuksella tarkoitetaan tietotekniikan käyttöä kuntoutuksen menetelmänä, välineenä ja toimintatapana. Tietotekniikan avulla toteutettava verkkokuntoutus on kuntoutusta tukevaa toimintaa, ohjausta ja motivointia. Sen työkaluja voivat olla internet, intranetit ja tietokonepohjainen teknologia sekä sen avulla toimivat kuntoutuksen verkkosovellukset.

Verkkokuntoutus on sosiaalinen prosessi, ja siihen kuuluu vuorovaikutusta ja yhteistoimintaa ihmisten kesken. Verkkokuntoutus mahdollistaa seurannan ja ohjauksen kuntoutujalle sopivaan aikaan, sopivalla tahdilla ja sopivassa paikassa. Oheismateriaalit, tehtävät, linkit ja palaute voidaan jakaa verkon kautta.

Palveluntuottaja voi käyttää kuntoutuksen toteuttamisessa välineenä verkkokuntoutusympäristöä. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi kuntoutuksen sisällön, kuntoutuksen väliaikojen yhteydenpidon ja välitehtävien toteuttamisessa.

Kun sinulla on lähete fysioterapiaan olet oikeutettu saamaan etäfysioterapia käynnistä saman 4-8€ KELA korvauksen jonka saat myös vastaanottokäynneistä.

Onko sinulla terveysvakuutus? Voit kysyä omasta vakuutusyhtiötä maksusitoumusta etäfysioterapiaan tai maksaa sen itse ja hakea korvausta jälkikäteen. Muistathan tarkistaa omista vakuutusehdoistasi että vakuutuksesi korvaa fysioterapian.