SYÖMISEN KUNTOUTUS

Oraalimotorisia, suun ja kasvojen alueen lihastoiminnan häiriöitä ja kiputiloja esiintyy erityisesti neurologisten sairauksien yhteydessä. Oraalimotoriikan ongelmat voivat haitata hengitysfunktiota, ravinnon saantia, nielemistä tai kommunikaatiota. Kuntoutus tapahtuu vastaanotolla tai asiakkaan kotona, päiväkodissa tai hoitokodissa. Kuntoutus on asiakkaalle mahdollista Kelan, keskussairaalan tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Palvelen myös itsemaksavia asiakkaita. Voit tulla kuntoutukseen lähetteen kanssa tai ilman lähetettä. Jos tulet lähetteen kanssa, olet oikeutettu KELA korvaukseen fysioterapia käynnistä.

SYÖMISEN KONSULTOINTI

60 min konsultointi sisältää keskustelua ongelmasta ja suullisia ohjeita. Fysioterapeutin syömisen konsultointiin voi tulla kuka tahansa lähetellä tai ilman lähetettä.

Hinta 150€

SYÖMISEN ARVIOINNIT OMAN TERAPEUTN KANSSA

Syömisen arviointijakso on tarkoitettu kaikenikäisille henkilöille, joilla on haasteita suun ja kasvojen alueen motoriikassa tai syömisessä. Ongelmat voivat esiintyä juomisessa, purekelussa, ruuan liikuttelussa suussa, nielemisessä tai liiallisessa sylkivuodossa. Asennon hallinta tai käsien käyttö ruokailun aikana voi olla haastavaa. Syömisen arviointijaksolle voi tulla lääkärin lähetteellä, maksusitoumuksella tai itse maksavana. Jaksolle voi tulla yksin, oman terapeutin tai tukihenkilön kanssa.

SYÖMISEN LYHYT ARVIO, 1.5 h
Sisältää arvion ja lyhyet kirjalliset jatko-ohjeet jotka kirjoitetaan paikan päällä. Tähänkin arvioon voi tulla yksin, oman terapeutin tai tukihenkilön kanssa.

Hinta 350€

OPT SYÖMISEN ARVIOINTI, OMAN TERAPEUTIN TAI TUKIHENKILÖN KANSSA.
SISÄLTÄÄ KOTIOHJEET 6KK
Suun ja kasvojen alueen ja syömisen laaja-arvio OPT Oral Placement therapy -menetelmän mukaan on pituudeltaan 2-3 tuntia ja sisältää laajat OPT menetelmän mukaiset harjoitusohjeet kotiharjoittelua varten tai asiakkaan omalle terapeutille seuraavaksi 6kk. OPT arvion suorittaa OPT tason 4 fysioterapeutti.

Hinta 800€