Faskiamanipulaatio ® taso II terapeutti

Faskioilla eli lihaskalvoilla on tärkeä osuus liikkeen aistimisessa ja koordinaatiossa sekä asennon ylläpitämisessä että lihasten aktivoitumisessa. Lihaskalvojen toiminta voi muuttua mekaanisten syiden kuten esimerkiksi leikkausten, urheiluvammojen, lmmobilisaation tai ylirasituksen johdosta. Lisäksi toiminta voi muuttua ravitsemuksellisista syistä.

Faskiamanipulaatiolla  ® pyritään vaikuttamaan lihaskalvojen liukumisen normalisoitumiseen manuaalisella käsittelyllä.  Hoitokerralla pyritään jäljittämään toimintahäiriöiden alkuperä käyttämällä biomekaanista mallia asiakkaan kertoman mukaisesti. Faskiapisteiden hoito tapahtuu löydösten mukaisesti.  Käsittelyllä voidaan palauttaa liikkeen laajuus ja kivuttomuus.

Faskiamanipulaatio – menetelmä (FM)  on kansainvälinen italialaisen fysioterapeutin, Luigi Steccon 40 vuoden tutkimuksen ja kliinisen työn tulos.  Anatomian professori ja ortopedian erikoislääkäri Carla Stecco ja fysiatrian erikoislääkäri Antonio Stecco ovat jatkaneet hänen työtään.

Menetelmä on tällä hetkellä arvostetuin faskiakäsittelyn muoto joka perustuu Steccojen ainutlaatuiseen tutkimustyöhön. Mentelmässä voi kouluttautua eri tasoisilla tutkinnoilla  pidemmälle. Viimeoisten tutkimustulosten mukaan KIELIJÄNNE kuuluu osana kehon faskiajärjestelmään.