SUUN JA KASVOJEN ALUEEN SEKÄ SYÖMISEN KUNTOUTUKSEN PALVELUT:

KUNTOUTUS

Oraalimotorisia, suun ja kasvojen alueen lihastoiminnan häiriöitä ja kiputiloja esiintyy erityisesti neurologisten sairauksien yhteydessä. Oraalimotoriikan ongelmat voivat haitata hengitysfunktiota, ravinnon saantia, nielemistä tai kommunikaatiota.

Kuntoutus tapahtuu vastaanotolla tai asiakkaan kotona, päiväkodissa tai hoitokodissa.

Kuntoutus on asiakkaalle mahdollista Kelan, keskussairaalan tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Palvelen myös itsemaksavia asiakkaita. Voit tulla kuntoutukseen lähetteen kanssa tai ilman lähetettä. Jos tulet lähetteen kanssa, olet oikeutettu KELA korvaukseen fysioterapia käynnistä. 

KONSULTOINTI

60 min konsultointi sisältää keskustelua ongelmasta ja suullisia ohjeita.

Fysioterapeutin syomisen konsultointiin voi tulla kuka tahansa.

Hinta 150€

ARVIOINNIT

Syömisen arviointijakso on tarkoitettu kaikenikäisille henkilöille, joilla on haasteita suun ja kasvojen alueen motoriikassa tai syömisessä. Ongelmat voivat esiintyä juomisessa, pureskelemisessa, ruuan liikuttelussa suussa, nielemisessä tai voi olla liiallista sylkivuotoa. Asennon hallinta tai käsien käyttö ruokailun aikana voi olla haastavaa.

Syömisen arviointijaksolle voi tulla lääkärin lähetteellä, maksusitoumuksella tai itse maksavana. Jaksolle voi tulla yksin, oman terapeutin tai tukihenkilön kanssa.

Syömisen arviointijakso/lyhyt on pituudeltaan 1,5 tuntia ja sisältää arvion ja lyhyet kirjalliset jatko-ohjeet jotka kirjoitetaan paikan päällä. Arvioon voi tulla yksin, oman terapeutin tai tukihenkilön kanssa.

Hinta 350€

ARVIOINTIJAKSO/PITKÄ

Syömisen arviointijakso/pitkä on pituudeltaan 3-6 kk. Sen aikana kartoitetaan pääongelmat, annetaan ohjeet asiakkaalle ja lähiympäristölle sekä arvioidaan edistymistä. Yhdessä jaksossa on neljä käyntiä. Jokainen käynti sisältää arvionnin/edistymisen kontrollin, kirjalliset kotiohjeet ja ohjauksen. Kaikki käynnit ovat pituudeltaan 60 minuuttia. Jaksosta annetaan asiakkaalle ja lähettävälle taholle loppuraportti, joka sisältää myös mahdolliset jatkosuositukset sekä kotiohjeet.

Hinta 1100€

ARVIOINTI/LAAJA

Suun ja kasvojen alueen ja syömisen laaja arvio OPT menetelmän mukaan on pituudeltaan 2-3 tuntia ja sisältää laajat OPT menetelmän mukaiset harjoitusohjeet kotiharjoittelua varten tai asiakkaan omalle terapeutille seuraavaksi 6kk. OPT arvion suorittaa OPT4 fysioterapeutti 

Hinta 800€

VARAA AIKASI

  +358 40 5797 666

  hanna@hannavitikka.fi

MAKSUTAVAT

Pankki ja luottokortti
vakuutusyhtiöiden maksusitoumukset
HUS maksusitoumus
KELA maksusitoumus