hanna vitikka

MUUT KÄYTTÄMÄNI HOITOMENETELMÄT JOIHIN OLEN SAANUT KOULUTUKSEN :

  • Lämpöhoidot, pinta- ja syvälämpö, kylmähoidot
  • Mekaaniset hoidot, hieronta ja faskiarelease ja mobilisointi
  • Sähköhoidot ; TENS, mikrovirta, interferenssi  ja Vital Stimm
  • Vibra hoidot: Suun ja kasvojen alueen vibrat, Z-vibe ym.
  • Inhalaatiohoidot: Hengitysterapia

Hei, olen Hanna!

Olen oraalimotoriikan, syömisen ja nielemisen asiantuntija sekä Imetystukiterapeutti. Erikoistunut myös vauvojen ja pienten lasten arviointiin, kuntoutukseen ja kehityksen tukemiseen.

Olen tehnyt suun ja kasvojen alueen ja syömisen kuntoutusta vuodesta 2010 lapsille, nuorille ja aikuisille. Olen ollut perustamassa Terapeijan syömisklinikka toimintaa.

Olen suorittanut arvostetun Amerikkalaisen Oral Placement therapy OPT menetelmän tason 4 Suomessa ja Yhdysvalloissa. Suomessa on tällä hetkellä kolme tason 4 terapeuttia.

Valmistuin lymfaterapeutiksi 2010 ja suoritin Psykofyysisen fysioterapian BBAT menetelmän tason III. Psykofyysistä fysioterapiaa käytetään esimerkiksi parantamaan kehon hahmotusta ja kehotietoisuutta. BBAT voidaan käyttää kuntoutusmenetelmänä monissa syömishäiriöissä.

Olen suorittanut arvostetun Debra Beckmanin oraalimotoriikka -koulutuksen Yhdysvalloissa, SOS Sensory Oral Sequental -koulutuksen Englannissa ja NDT Neurodevelopmental Therapy -koulutuksen Englannissa. Olen saanut olla amerikkalaisten syömisasiantuntijoiden, puheterapeutti Diane Bahrin, puheterapeutti (OPT taso 5) Renee Roy Hillin ja toimintaterapeutti Marsha Dunn Kleinin koulutuksessa ja ohjauksessa.

Faskia on sidekudosta joka kattaa koko ihmiskehon. Vasta viime vuosina on huomattu miten suuri merkitys sillä on kaikkeen ihmiskehon toimintaan. Faskia eli peitinkalvo vaikuttaa todella paljon myös suun ja kasvojen alueella, nielemisessä ja syömisessä. Minulla on myös kansainvälisen Faskiamanipulaatio ® -menetelmän tason II koulutus.

Kuulun Suomen kielijänne-työryhmään ja kansainväliseen nielemisjärjestöön ESSD.

Luennoin ja koulutan säännöllisesti lääkäreitä, puheterapeutteja, toimintaterapeutteja, fysioterapeutteja ja muita alan ammattilaisia.